Popkoren geven meezingconcerten in Oosterwolde voor vrijwilligers en mantelzorgers. Just4Fun en 4everFun willen iets terugdoen voor gemeenschap

Het concert heeft de titel ‘A-Mee-Zing Journey’. Eigen foto

Pop- en musicalkoren Just4Fun en 4everFun uit Oosterwolde gaven zaterdag twee concerten voor een kleine tweehonderd vrijwilligers en mantelzorgers uit de gemeente Ooststellingwerf. Dat gebeurde in het Stellingwerf College.

De koren wilden iets terug doen voor de gemeenschap, als bedankje omdat ze tijdens de coronacrisis financiële steun ontvingen van de provincie. Ook de ‘vrienden van de popkoren’ waren uitgenodigd. Tijdens het concert wisselden de twee koren elkaar af en werden tussendoor korte sketchjes opgevoerd. Dit concert had de titel ‘A-Mee-Zing Journey’, dus waren er ook verschillende meezingnummers, waaraan het publiek meedeed. Dat alles onder leiding van dirigente Hinke Jelsma. Zij kwam in 2020 bij de koren.

De tekst gaat verder na de foto

Op afstand

,,Het was een vreemde tijd van lockdowns en afstand houden. We repeteerden in de zaal van Het Anker op afstand van elkaar. Ik maakte toen een arrangement van het nummer ‘Uncharted’ van Kensington. Dat gaat over een ‘niet in kaart gebracht gebied’. Zo voelde die periode ook voor ons: onzeker, onduidelijk, wat mag wel, wat mag niet. Het nummer paste daar perfect bij. We hebben het ons in die kerkzaal helemaal eigen gemaakt.”

Nieuwe aanwas

Tijdens de coronaperiode konden de koren minder repeteren en stopten diverse koorleden. ,,We zijn erg blij dat we nu weer gewoon kunnen repeteren en optreden. Gelukkig zien we nu ook weer nieuwe aanwas”, aldus voorzitter Gert Ouderkerken.

Nieuws

menu