Plek telefoonmast Ravenswoud staat nog niet vast

Marcel Moes. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Marcel Moes. FOTO LOURENS LOOIJENGA

Het is nog allerminst zeker waar in Ravenswoud een antennemast komt van veertig meter hoog. Dat zei wethouder Marcel Bos dinsdagavond op vragen van Marcel Moes (LSO). Maar dat er bij Ravenswoud een antennemast komt is voor het college van Ooststellingwerf geen discussiepunt.

Bos legde de raadscommissie Ruimte uit dat aanbieders van netwerken een dekking van 98 procent moeten bieden. En dat lukt in Ravenswoud niet zonder een extra mast. ‘Er zijn mensen die juichen over de betere bereikbaarheid en anderen vinden een mast in hun omgeving vervelend.’

In het dorp wordt uitgegaan van een locatie tussen Compagnongsweg 44 en 56, een boswal langs de vijfde wijk. Die locatie is inderdaad volgens Bos aangereikt door providers. Tijdens een informatieavond op 7 april leidde die plek volgens Marcel Moes van LSO tot onrust.

Er werden die avond alternatieven plekken aangedragen, die minder in het zicht liggen. De gemeente is die mogelijkheden nu aan het verkennen, zo zei wethouder Bos. En met de uitkomst daarvan wordt weer met inwoners overlegd. Bos benadrukte dat de gemeente zorgvuldig wil omgaan met de omwonenden. ‘Maar er zijn altijd mensen die niet blij zijn met de keuze die we maken, maar we hebben ook een andere verantwoordelijkheid.’

In Ravenswoud wordt gehoopt op een plek die rekening houdt ‘met het unieke karakter en dorpsgezicht van Ravenswoud en het omliggende natuurgebied’. Dat staat in een brief van een inwoner aan de gemeenteraad.