Pand in de Stationsstraat van Oosterwolde wordt gerenoveerd; passage wordt opener gemaakt

Het pand van de oude Pet’s Place op Stationsstraat 3 in Oosterwolde wordt momenteel flink gerenoveerd door Bouwgroep De Jong. Aan de Stationsstraat en ook aan de achterzijde van het pand, dat grenst aan de parkeerplaats, zijn hekken geplaatst. Wij spraken met Thomas Hof, de voorzitter van Vastgoed Vereniging Winkelgebied Oosterwolde (VVWO), over de vernieuwingen.

Aan de Stationsstraat en ook aan de achterzijde van het pand, dat grenst aan de parkeerplaats, zijn hekken geplaatst.

Aan de Stationsstraat en ook aan de achterzijde van het pand, dat grenst aan de parkeerplaats, zijn hekken geplaatst. Foto: Rens Hooyenga

,,Het pand wordt op dit moment gestript. Niet een klein beetje, maar grondig”, zegt Hof. Tot er nog een casco gebouw staat. ,,Van de naastgelegen overdekte passage wordt het dak afgehaald, zodat het geheel opener wordt.” Dat wordt gedaan omdat door de consument aangegeven werd dat de passage eng bevonden werd. Het was er donker, vooral vrouwen gaven aan zich er onveilig te voelen. ,,Wij willen het beste voor de consument, dus is besloten het geheel op te frissen.” Daarnaast, laat Hof weten, dat de overkapping van zo’n anderhalve meter aan de voorzijde, ook verdwijnt om dezelfde reden. ,,Het wordt een strak geheel en helemaal naar deze tijd getrokken.”

Appartementen