Ooststellingwerf zegt COC nog geen subsidie toe

Rik Berends van GroenLinks. Screenshot

Ooststellingwerf is niet op voorhand bereid subsidie te geven aan COC Friesland. Dat zei wethouder Esther Verhagen dinsdagavond in een commissievergadering in antwoord op vragen van GroenLinks-commissielid Rik Berends.

In de afgelopen jaren is de subsidie voor het COC fors afgenomen, doordat de provincie sinds 2018 geen subsidie (50.000 euro) meer verleent. Een aantal gemeenten in Friesland heeft er wel voor gekozen om als gemeente zelf subsidie te verlenen. GroenLinks maakte melding van signalen dat door gebrek aan financiële middelen de diensten die het COC verleent, zoals voorlichting maar ook het bieden van een veilige plek, al enige tijd verminderd uitgevoerd kunnen worden.

Incidentele basis

Ook scholen in Ooststellingwerf maken gebruik van de voorlichtingslessen van het COC, de belangenorganisatie voor lhbtiq+’ers. Dat werd bevestigd door de wethouder. ,,Ze geven veel voorlichting op scholen en dat doen ze heel goed. Ze worden ook ingehuurd door scholen. We hebben geen signalen van COC vernomen. Er is dus geen contact van de gemeente met COC. Dus ook geen overtuigd ja om subsidie te geven, integendeel. Als COC gemist wordt, ben ik zeker bereid om er op incidentele basis zaken mee te doen.’’ Maar dat oordeel moet eerst worden gegeven door een nieuwe ambtenaar van de gemeente.

Nieuws

menu