Ooststellingwerf wil oude wipkippen en klimrekken niet langer vervangen

Ooststellingwerf wil oude wipkippen en klimrekken niet langer vervangen

Speeltoestellen in Ooststellingwerf die zijn afgeschreven, moeten voortaan definitief worden weggehaald. Het gemeentebestuur wil ze niet langer vervangen.

De maatregel is een van de bezuinigingen die het college van B en W voorlegt aan de gemeenteraad. Hij moet 10.000 euro per jaar opleveren.

Volgens wethouder Esther Verhagen (Ooststellingwerfs Belang) staan relatief veel toestellen nu op plekken waar ze eigenlijk niet nodig zijn. ,,Er staan er heel veel in wijken waar vooral ouderen wonen”, aldus de wethouder. Het is een van de redenen voor de wethouder - de gemeente staat er financieel niet goed voor - om met dit voorstel te komen.

10.000 euro

De gemeente kon donderdag niet zeggen hoeveel speeltoestellen door de maatregel jaarlijks verdwijnen. Wel is dus duidelijk dat het 10.000 euro aan aanschafkosten scheelt.

Verhagen zei nog wel dat ze zich kan voorstellen dat speeltoestellen kunnen worden verplaatst, bijvoorbeeld als de wipkip is afgeschreven in een wijk met veel kinderen. ,,Misschien is er dan nog een andere wijk waar een redelijk goede wipkip staat.”

Bovendien, zei ze, hoeft het niet te betekenen dat nooit meer nieuwe speeltoestellen worden geplaatst: als ergens een lokaal initiatief is, kan dat mogelijk uit andere potjes worden gefinancierd.

Nieuws

menu