Ooststellingwerf wil geen verdere prijsstijging voor bediening van bruggen over Turfroute

De brug Stokersverlaat. FOTO ARCHIEF LC

De provincie Fryslân heeft over de vaarseizoenen 2020 en 2021 een prijsstijging doorgevoerd voor de bediening van de bruggen over de Turfroute. De gemeente Ooststellingwerf is het niet eens met deze prijsstijging en wil voor komend seizoen verdere prijsstijgingen voorkomen.

De bijdrage aan de provincie is voor het vaarseizoen 2021 7000 euro hoger dan de bijdrage voor het vaarseizoen 2020 en 13.000 euro hoger dan voor 2019.

Het is volgens Ooststellingwerf wenselijk afspraken te maken met de provincie. In een brief aan de provincie willen de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf duidelijk maken dat zij het niet eens zijn met de verhoging en op korte termijn afspraken willen maken over het vervolg van de brugbediening.

Ooststellingwerf en Opsterland hebben vorig jaar meerdere malen aangegeven geen verhoging van de kosten te willen. Wanneer dit toch het geval zou zijn, zouden beide gemeenten op de hoogte worden gebracht zodat er nog gekeken kan worden naar besparingen. Pas in september werd de verhoging gemeld, aan het einde van het vaarseizoen.

Opsterland heeft de bijdrage voor 2021 al wel betaald, Ooststellingwerf heeft ervoor gekozen dit niet te doen.

Nieuws

menu