Ooststellingwerf werkt aan gezondheid van inwoners. Iedereen die een leefstijlcheck laat doen krijgt een cadeaukaart

‘Door de coronacrisis is de gezondheid van veel inwoners achteruit gegaan’, vertelt wethouder Esther Verhagen.

‘Door de coronacrisis is de gezondheid van veel inwoners achteruit gegaan’, vertelt wethouder Esther Verhagen. Gemeente Ooststellingwerf

De gemeente Ooststellingwerf gaat extra inzetten op gezondheid en de lichamelijke en mentale gezondheid. Iedereen die wil werken aan zijn of haar gezondheid kan langskomen voor een gratis leefstijlcheck in de Gezonde Huiskamer Bus.

Hier krijgen mensen inzicht in hun gezondheid en tips om aan de gezondheid te werken. Iedereen die een leefstijlcheck laat doen krijgt een cadeaukaart van totaal 100 euro die zij mogen besteden bij lokale ondernemers die bijvoorbeeld een aanbod doen voor bewegen, voeding en coaching.

‘Door de coronacrisis is de gezondheid van veel inwoners achteruit gegaan’, vertelt wethouder Esther Verhagen. ‘Bij sommige inwoners is het gewicht toegenomen, we bewegen minder, er is veel eenzaamheid en bij een groot aantal inwoners is de stress ook toegenomen. Daarom starten we met ‘Gezond Ooststellingwerf.’

Financiële middelen

Als een inwoner om financiële redenen niet door kan gaan met het gezondheidsaanbod van de ondernemers, omdat het budget van de cadeaukaarten besteed is, kunnen zij zich aanmelden bij het Gebiedsteam. Het kan zijn dat er dan gebruik gemaakt kan worden van de regelingen van het minimabeleid, waardoor extra geld voor de inwoner beschikbaar komt. Hierdoor kunnen inwoners die minder inkomen hebben met het extra geld toch doorgaan met het gezondheidsprogramma.

De Gezonde Huiskamer komt in alle dorpen. De start is in Donkerbroek, Fochteloo en Oosterwolde. De cadeaukaarten zijn alleen te besteden bij lokale ondernemers die zich hebben aangemeld. Ondernemers met een aanbod dat aansluit bij het thema gezondheid kunnen zich blijven aanmelden.

http://www.ooststellingwerf.nl/gezondooststellingwerf