Ooststellingwerf past beleid voor kleine campings niet aan

Op de minicamping zouden vijftien kampeerplekken komen. ANP

De gemeente Ooststellingwerf is vooralsnog niet van plan de mogelijkheden van kleine kampeerterreinen te verruimen. Dat laat een woordvoerder weten.

In Weststellingwerf wordt wel zo snel mogelijk ingespeeld op de ruimte die de provincie nu biedt. Niet alleen mag je dan het jaar rond kamperen, maar ook gaat het maximum aantal van 25 plekken omhoog naar 35. ,,Het verruimen van de recreatieve mogelijkheden kan het aantrekkelijker maken voor inwoners om bijvoorbeeld een kleinschalig kampeerterrein te exploiteren”, zo stelt het college van Weststellingwerf in ‘de beleidsnotitie kleinschalige recreatie’ aan de gemeenteraad.

Kruimellijst

Het college past een mogelijkheid toe (kruimellijst) om voor de duur van 10 jaar tijdelijk af te kunnen wijken van het bestemmingsplan Buitengebied. Dat kan via een relatief eenvoudige en korte procedure. Na de inwerkingtreding van de omgevingswet, nu weer uitgesteld tot de zomer van 2023, zal er binnen negen jaar een omgevingsplan gemaakt moeten worden voor de hele gemeente. In het nieuwe omgevingsplan kan het verruimde kampeerbeleid dan opgenomen worden.

Vooralsnog mag je dus in Ooststellingwerf alleen op een camping staan van 15 maart tot en met 31 oktober. En het maximum blijft daar dus 25 plekken op een mini-camping.

Nieuws

menu