Ooststellingwerf MKB vriendelijkste gemeente van Friesland

Wethouder Marcel Bos in het winkelcentrum van Oosterwolde.

Wethouder Marcel Bos in het winkelcentrum van Oosterwolde. FOTO GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF

De gemeente Ooststellingwerf is verkozen tot MKB vriendelijkste gemeente van Friesland. MKB Nederland maakte vrijdag de uitslag van de landelijke verkiezing bekend. Ooststellingwerf eindigde op plaats 19, daarmee als hoogste van alle Friese gemeenten en na de stad Groningen de nummer twee van Noord-Nederland.

MKB Nederland organiseert elke twee jaar de verkiezing MKB vriendelijkste gemeente. Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf waarderen aan de hand van vragenlijsten hun gemeente. De verkiezing ging over 2020 en bevatte deze keer extra vragen over hoe de gemeenten omgingen met de effecten van corona onder hun ondernemers.

Wethouder Marcel Bos van de gemeente Ooststellingwerf is ontzettend trots op deze waardering. ‘In een jaar van corona deze waardering krijgen vanuit het MKB maakt me heel blij. We hebben hier als organisatie hard voor gewerkt, samen met de ondernemers.’

Gemeente Ooststellingwerf werkt onder andere binnen het programma ‘Een prachtig en krachtig winkelgebied Oosterwolde’ nauw samen ondernemers en vastgoedeigenaren om het winkelgebied in Oosterwolde te ontwikkelen tot een sterke regionale koopvoorziening. Ook zijn veel vrije bedrijfslocaties ingevuld en zijn mooie ontwikkelingen te zien in Haulerwijk en Appelscha. Het mag blijken dat deze regio in Noord-Nederland goed in beeld is en blijft groeien.

Tijdens de coronacrisis heeft de gemeente haar ondernemers met raad en daad bijgestaan, is een klankbordgroep opgericht voor frequent overleg, maar is vooral veel aandacht besteed aan informatie en communicatie.