Oosterwolde kleurt oranje in strijd tegen geweld tegen vrouwen

Ooststellingwerf staat binnenkort stil bij Orange the World. Het gemeentehuis, hervormde kerk, de PKN kerk het Anker in Oosterwolde worden oranje verlicht.

Ook organiseren de Soroptimisten Friesland Zuid samen met de gemeente Ooststellingwerf een lezing over huiselijk geweld.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd tot de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waaraan meer dan honderd landen meedoen, eindigt op 10 december.

Vlag

Naast het oranje kleuren van diverse gebouwen, is er op andere manieren aandacht voor het thema. Zo hijst het Stellingwerf College de speciale Orange the World vlag en heeft de bibliotheek in Oosterwolde een thematafel ingericht met allemaal boeken over huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook liggen er op verschillende locaties in Ooststellingwerf flyers, waaronder bij de apotheek in Oosterwolde.

Lezing

Op donderdagavond 25 november zou ervaringsdeskundige Susanne Slikkerveer een lezing geven over huiselijk geweld. De bijeenkomst kan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan. De lezing vindt plaats wanneer de coronamaatregelen dit weer toelaten.

Nieuws

Meest gelezen