Onderzoek naar pumptrackbaan in Oosterwolde. 'Wordt nog wel een uitdaging'

Youri van Holst en Fallou Seck uit Oosterwolde zijn gek op steppen.

Youri van Holst en Fallou Seck uit Oosterwolde zijn gek op steppen. Rens Hooyenga

Er komt een onderzoek naar de aanleg van een pumptrackbaan op een centrale plek in Oosterwolde. De raad steunde dinsdagavond unaniem een voorstel daartoe van Ooststellingwerfs Belang. Het idee komt vanuit de jeugd van Oosterwolde.

Een pumptrack is een verharde fietscrossbaan met bulten en bochten waarop je vaart maakt door een pompende beweging. Het is niet te vergelijken met een skatebaan. Een mobiele pumptrackbaan viel tijdens een schoolvoetbaltoernooi in de smaak. Dat werd dan ook in de tekst van de motie als argument opgevoerd om de populariteit te onderstrepen. Gezond en sociaal, zo was de boodschap van de raad aan het college, dat de motie overnam.

Uitdaging

Wel benadrukte wethouder Esther Verhagen dat het vinden van een plek nog een uitdaging wordt. Ze weet daarom ook niet wanneer het onderzoek is afgerond. Het gaat om een plek van 40 bij 25 meter en die is volgens haar best lastig te vinden. En Verhagen wees er ook op dat er inwoners zijn die zo’n baan niet in hun buurt willen. De aanleg kost ongeveer een ton. Daar komen de kosten van onderhoud dan nog bij. Een voorstel van het CDA om ook direct maar te onderzoeken of er bij de baan ook plek kan zijn voor andere buitensporten, zoals inline skating en freerunning, wees de wethouder af.