Onderzoek naar dode man op dak Bonifatiuskerk afgerond: niet het gevolg van een misdrijf

Voor de berging van het stoffelijk overschot werd zaterdagnacht een team van de politie opgeroepen dat gespecialiseerd is in het werken op hoogte. Ook werd een hoogwerker van de brandweer ingezet. FOTO ANTON KAPPERS

Het politieonderzoek in de zaak rond de Leeuwarder Alex Veenhuizen, die zaterdagnacht dood werd gevonden op het dak van een bijgebouw van de Bonifatiuskerk in Leeuwarden, is afgerond. De conclusie is dat de man (33) niet is overleden door een misdrijf, maar door een noodlottig ongeval.

Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Er zijn volgens woordvoerder Renate Winkel geen aanwijzingen dat er anderen aanwezig waren op het moment van overlijden. De oudere broer van de man vond zijn levenloze lichaam. Het stoffelijk overschot is inmiddels vrijgegeven en overgedragen aan de familie.

Afgelopen zondag suggereerde de politie al dat er mogelijk sprake was van een ongeval. De precieze doodsoorzaak is verder geen onderdeel van het onderzoek geweest, stelt Winkel. De aanwijzingen dat de man bezig was met koperdiefstal, zijn volgens haar onveranderd gebleven.

Nieuws

menu