Ondernemers Oosterwolde zetten samen schouders eronder in crisistijd

Personenvervoer Kort levert de bestellingen af bij mensen die niet meer zelf naar de winkels kunnen komen. Denk hierbij aan kwetsbare ouderen en mensen die tot de risicogroep behoren. Op de foto overhandigt Wim Bergsma een bestelling aan meneer en mevrouw Van der Berg. FotoTekst.nl

Oosterwolde - Het coronavirus houdt ons in de greep. In deze tijden van crisis zetten diverse ondernemers uit Oosterwolde samen de schouders eronder.

Ze hebben een gratis bezorgdienst opgezet voor mensen die door het coronavirus niet meer naar de winkel kunnen komen. Voor 16.00 uur besteld, is dezelfde dag nog in huis.

Bezorgdienst

De gezamenlijke gratis bezorgservice is ontstaan vanuit de zogenoemde koplopersgroep. Dit is een groep van zo’n twintig winkeliers uit het centrum van Oosterwolde die een intensievere samenwerking zijn aangegaan onder het motto ‘samen werken aan een prachtig en krachtig Oosterwolde’. Voor de klanten die door de coronacrisis niet meer naar het winkelcentrum kunnen komen, is nu een gezamenlijke bezorgdienst opgezet. Deze service wordt gratis aangeboden in een straal van zo’n 10 kilometer rondom Oosterwolde.

In principe kan elke ondernemer zich aansluiten bij deze bezorgactie. De deelnemende winkels tot nu toe zijn: The Blitz, Top1Toys, Perron 11, Juwelier Simons, Nijstad, De Echte Bakker, Albert Heijn, schoen- en sporthuis Sjouke van der Heide, Casy Fashion, Vos & Zo, TreintjeOost, Hema, Optiek Oosterwolde, André De Fietsspecialist en Lincherie. De actie wordt daarnaast ondersteund door FotoTekst.nl en Personenvervoer Kort. Een groot deel van het wagenpark van Kort staat momenteel stil, waarop de ondernemer heeft aangeboden het vervoer te willen verzorgen.

Contact

Wie niet de deur uit kan en iets nodig heeft van bovengenoemde winkels, kan rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende ondernemer. Onderling kan dan worden besproken wat de mogelijkheden zijn en hoe er betaald dient te worden. Alle deelnemers en de daarbij behorende contactgegevens zijn te vinden op de website . Actuele informatie is tevens te vinden op de Facebook-pagina @beleefoosterwolde.

De oproep van de ondernemers is om in ieder geval in Oosterwolde te blijven winkelen. Voor wie niet naar de winkels kan komen, is dus deze bezorgdienst opgezet. Op deze manier helpen we elkaar door deze moeilijke periode heen.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen zich in rap tempo op. Mochten de winkels de deuren moeten sluiten, dan kan de bezorgservice wellicht ook uitkomst bieden.

Nieuws

menu