Octet Aquilo zingt in het Anker in Oosterwolde

Aquilo in de kerkzaal van Het Anker. FOTO Mareike Moraal

Na een eerdere uitvoering in Oosterwolde geeft Aquilo, een octet van acht jonge mensen met een passie voor koormuziek, zondag 18 december in het Anker in Oosterwolde een concert onder de titel Aquilo Kerst 2022.

Aquilo brengt liederen in vier blokjes van ongeveer tien minuten. Tussendoor is er ruimte voor samenzang van bekende kerstliederen. Bezoekers worden uitgenodigd zelf mee te zingen. Die samenzang wordt op het orgel begeleid door Jan Smit uit Appelscha.

Arjen de Boer, lid van Aquilo: „De naam Aquilo betekent ‘God van de Noordenwind’. We komen alle acht uit het Noorden en zingen in noordelijke koren: Het A-capellakoor van Bragi en het studentenkoor Gica. Het octet werd gevormd toen ik in Oosterwolde gevraagd werd om in een kerstdienst met een koor te komen zingen. Dat was een periode tussen twee lockdowns in, maar er mocht niet met een groot koor gezongen worden. Acht goede jonge zangers vinden was geen probleem. Zo ontstond ons kleine koor. We vormen met zijn achten, vier mannen en vier vrouwen een hechte groep. We vertrouwen op elkaar en werken daarom zonder een dirigent. Wij houden elkaar in de gaten en weten wat we moeten doen.”

Op het programma staan onder andere werken van Mendelssohn, Warlock, Schütz, Bach en Rütter.

Het concert begint om 19.30 uur.

Nieuws

menu