OPI bestaat 12,5 jaar en trakteert goede doelen, maar welke?

Bedrukte afvalzakken en waszakken maakt het bedrijf via een efficiënte techniek met moderne en snelle machines.

Bedrukte afvalzakken en waszakken maakt het bedrijf via een efficiënte techniek met moderne en snelle machines. Eigen foto

Oosterwolde Plastic Industry (OPI) in Oosterwolde bestaat 12,5 jaar. Het bedrijf besluit om te trakteren. Ze geven goede doelen 2500 euro, maar welke?

Het bedrijf dat verpakkingen en folie maakt nam op 17 mei 2010 het toenmalige SL Packaging over. Die periode verkeerde SL Packaging in zwaar weer door de kredietcrisis. De naam veranderde dat voorjaar in Oosterwolde Plastic Industry en vanaf dat moment is het bedrijf gaan groeien. De productiecapaciteit is in 12,5 jaar tijd meer dan verviervoudigd. En ook het aantal medewerkers is gestaag gegroeid van 25 in 2010 naar 67 in 2022. De jas werd in 2017 veel te klein; er is toen gekozen om de naastgelegen meubelhal over te nemen en qua bouw bij de fabriek te betrekken.

Maatschappelijke rol

Directeur Rick de Jonge blikt met een trots gevoel terug: ,,Met name de acties die we nemen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben aan de groei bijgedragen. wij focussen ons op het doorontwikkelen van gerecycled, biobased en biologisch afbreekbare folie.” Het jubileum geeft voor OPI aanleiding om regionaal een goede doelen actie te organiseren. ,,Als bedrijf hebben we ook een maatschappelijke rol in onze omgeving en dit is een mooie manier om daar uiting aan te geven”, motiveert De Jonge. ,,Drie goede doelen, die gevestigd en actief zijn binnen de gemeente Ooststellingwerf, worden financieel ondersteund. Een prijzenpot van 2.500 euro wordt verdeeld over drie winnaars, die respectievelijk 1.250, 750 en 500 ontvangen.

Inzenden tot 18 december

Iedereen die werkzaam is bij een goed doel of een goed doel weet dat actief is binnen de gemeente en een financiële ondersteuning goed kan gebruiken, mag een inzending doen. Daarbij hoort een goede motivatie. Het indienen kan via het emailadres: info@opi-plastics.nl. Inzenden kan tot uiterlijk 18 december. Voorwaarde is dat het goede doel een maatschappelijk en regionaal doeleinde heeft en niet uit een individueel persoon bestaat. Alle medewerkers van OPI brengen over de ingestuurde goede doelen hun stem uit. Op basis van het aantal stemmen per inzending worden drie initiatieven gesteund, waarbij de prijzen verdeeld worden over het hoogste aantal stemmen per project.