Nieuwe reeks workshops van project ‘Dit zijn wij, Ooststellingwervers’

In Elsloo is al met succes een workshop gehouden. Eigen foto

Een paar maanden geleden is het project ‘Dit zijn wij, Ooststellingwervers’ van Stichting Kunstwerf van start gegaan. De portrettenkaravaan trekt de komende tijd de gemeente door.

Onder leiding van beeldend kunstenaar Martina Hladikova worden bewoners van Ooststellingwerf uitgenodigd om te vertellen over zichzelf door in beeld uit te drukken wat bij ze past en daarmee wie ze zijn.

Met behulp van een schaduwbeeld wordt het profiel van elke deelnemer geschetst. Binnen dat profiel wordt een collage gemaakt door gebruik te maken van foto’s en allerlei beeldmateriaal. De collage laat zien wat de geportretteerde bezighoudt, zijn of haar dromen en gedachtes. Elk portret wordt op dezelfde manier gepresenteerd. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat we, hoe verschillend ook, in wezen allemaal gelijkwaardig zijn.

Er worden zoveel mogelijk portretten verzameld om uiteindelijk samengebracht te worden tot één groot mozaïek. Alle portretten samen tonen een gemeenschap, waar plaats is voor iedereen. Het totaalwerk van het mozaïek wordt op één of meerdere plekken in de gemeente geëxposeerd.

De komende workshops vinden plaats op 26 oktober van 14.00 – 16.00 uur in Dorpskamer De Den in Appelscha, 27 oktober van 19.30 -21.30 in het Ketelhuis in Oosterwolde, 7 november van 14.00-16.00 uur in Oons Dorpshuus in Langedijke en op 11 november van 19.30-21.30 uur in Dorpshuis Donkerbroek.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar kunstwerfplaats@kunstwerf.com

Nieuws

menu