Nieuw dagcentrum in Stellinghaven stelt opening uit

Een dagbesteding moet mantelzorgers van mensen met dementie ontlasten. ANP

Oosterwolde - De opening van het Dagcentrum Oosterwolde is uitgesteld vanwege de huidige lockdownmaatregelen.

Het Dagcentrum, gevestigd in Stellinghaven Oosterwolde, is speciaal bedoeld is voor ouderen met dementie die zelfstandig wonen. Het centrum zou begin januari de deuren openen. Vanwege de hoge besmettingscijfers van de afgelopen weken in Friesland is besloten de opening uit te stellen.

Kosteloos bezoeken

‘Erg jammer natuurlijk’, zegt Inez Overwijk, projectleider bij ZuidOostZorg, ‘maar beter veilig open dan te vroeg.’ ZuidOostZorg ontwikkelde het concept voor het Dagcentrum in samenwerking met de gemeente. Door deze inhoudelijke samenwerking kunnen geïnteresseerden het Dagcentrum straks kosteloos bezoeken. ‘We hebben zoveel mogelijk drempels geprobeerd weg te halen,’ zegt Overwijk. In principe wordt van bezoekers wel verwacht dat zij straks zelf het vervoer naar het dagcentrum organiseren. ‘Mocht dat niet lukken, kunnen we daar misschien ook in ondersteunen’, laat Overwijk weten.

Wanneer het Dagcentrum opent, is op dit moment niet bekend en is afhankelijk van de maatregelen rondom het coronavirus. Overwijk: ‘Zodra het verantwoord kan, starten we natuurlijk zo snel mogelijk, want we weten dat er mensen zijn die hier behoefte aan hebben.’

Nieuws

Meest gelezen