Nieuw Dagcentrum gaat ondanks lockdown toch open

Eigen foto

Oosterwolde - Het Dagcentrum Ooststellingwerf is sinds dinsdag 9 februari open. Het Dagcentrum, dat gevestigd is in Stellinghaven Oosterwolde, is speciaal bedoeld voor ouderen met dementie die zelfstandig wonen.

Eerder werd besloten de opening van het Dagcentrum uit te stellen vanwege de lockdown. Hoewel deze is verlengd, is nu toch besloten het Dagcentrum Ooststellingwerf te openen. “Juist in deze tijd blijkt de behoefte om even uit de bubbel te kunnen voor mantelzorgers erg groot”, zegt projectleider Inez Overwijk.

Vanuit verschillende hoeken kreeg ZuidOostZorg te horen dat veel mantelzorgers voor mensen met dementie echt overbelast beginnen te raken. “Er zit voor hen geen pauze meer in de zorg voor hun naaste”, zegt Overwijk. “We willen voorkomen dat de problemen die er al zijn daardoor nog groter worden. Daarom hebben we besloten om in deze onzekere tijd tóch open te gaan op 9 februari.”

Jeannette Janssen, coördinator bij het Dagcentrum Ooststellingwerf, kijkt uit naar de start van het Dagcentrum. “We starten met kleine groepen, zodat we veilig en verantwoord open kunnen gaan. Volgens Janssen kan het Dagcentrum net dat beetje extra ondersteuning bieden aan zowel de persoon met dementie als de betrokken mantelzorgers. “Ik weet vanuit eigen ervaring hoe zwaar het zorgen voor je partner, vader of moeder met dementie kan zijn en vind het heel bijzonder dat ik als coördinator van het Dagcentrum Ooststellingwerf een bijdrage mag leveren om het leven met dementie net wat mooier te maken.”

De eerste deelnemers voor het Dagcentrum Ooststellingwerf hebben zich inmiddels aangemeld.

Nieuws

Meest gelezen