Netwerkbijeenkomst voor alle 2200 zzp’ers Ooststellingwerf

Wist jij dat Ooststellingwerf naast de grotere bedrijven ook 2200 zzp’ers telt? Eenpitters of bedrijven met weinig personeel. Bijna tien procent van de hele gemeente. Om met deze groep in contact te komen organiseert de gemeente samen met Netwerk Overwerken een netwerkbijeenkomst.

Directeur Petra Boorsma vertelt bezoekers over het Biosintrum.

Directeur Petra Boorsma vertelt bezoekers over het Biosintrum. NDC/ Niek van der Oord

Een middag en een avond die in het teken staan van verbinding. Er kan een workshop gevolgd worden, Marianne Zwagerman komt langs voor een lezing en doet mee aan de workshop en er worden pitches gegeven door bedrijven en instanties.

Voor in de agenda: zaterdag 11 september in het Biosintrum in Oosterwolde. Zzp’ers kunnen contact leggen met de gemeente, waar meerdere functionarissen van aanwezig zijn, met andere zzp’ers en met Netwerk Overwerken, een netwerkgroep speciaal voor de kleine, Ooststellingwerfse ondernemers. ‘Wij tellen nu iets meer dan zestig leden’, zegt voorzitter Johan Hoeksma. Van insectenkweker tot reclamespecialist en van ict’er tot hovenier. Allerlei beroepen, specialisten die elkaar leren kennen via de groep. Maar bij het horen van het cijfer 2200 kan deze kennissenkring nog flink verruimd worden, vindt Hoeksma. Een uitgelezen mogelijkheid om meer kennissen op te doen en ervaringen uit te wisselen is er op 11 september. ‘Dat is mede de reden waarom we dit organiseren.’

Bereik

Nick Bruins, senior adviseur Economische Zaken en bedrijvencontactfunctionaris bij de gemeente Ooststellingwerf. ‘Wij merken dat wij als gemeente lang alle zzp’ers kunnen bereiken.’ Als voorbeeld noemt hij de coronacrisis. Bij ons konden veel van deze groep terecht voor directe financiering, voor hulp, maar ze wisten ons niet goed te vinden en andersom konden wij dus ook weinig voor ze betekenen. In sommige gevallen kwam hulp te laat.’ Hij vindt deze netwerkbijeenkomst op 11 september bijna noodzakelijk: ‘Als de lijntjes kort zijn, kun je zoveel meer. Je versterkt elkaar.’

Om de dag op een speelse manier vorm te geven is er om 16.00 uur de workshop ‘Aannames zijn Dodelijk’, waarbij alle deelnemers zelf aan het werk worden gezet. De workshop van twee uren is opgezet door Hoeksma, vanwege moeizaam op gang komende en mislukkende projecten en zijn functie als reservist bij defensie in het verleden. Tijdens het avondprogramma krijgen de zzp’ers de mogelijkheid om te blijven eten, geven bedrijven en instanties pitches en geeft Marianne Zwagerman een lezing. Bekend is zij als columnist van onder meer De Telegraaf. ‘Het fatsoen van de teringhond’ en ‘Hielden Nederlanders maar meer van kinderen dan van bejaarden’ zijn twee titels van haar uitdagende columns. Dat belooft wat. Ze neemt de aanwezigen mee langs ondernemerschap, via corona naar de toekomst.

Wie wel oren heeft naar de netwerkbijeenkomst, schrijft zich in via overwerken.com .