Netwerk Overwerken houdt bijeenkomst over reanimatie en zorgt voor veel animo voor trainingen

Bart Nijholt geeft instructie over het protocol van reanimatie. Foto: Netwerk Overwerken

Bart Nijholt geeft instructie over het protocol van reanimatie. Foto: Netwerk Overwerken

NetwerkOverwerken hield dinsdagavond in samenwerking met Stichting HartVeilig Ooststellingwerf een informatie bijeenkomst over reanimatie en burgerhulpverlening (bhv).

Roelof Bult introduceerde Stichting HartVeilig bij de aanwezigen en vertelde over de inmiddels bovengemiddelde dekking die er in Ooststellingwerf is gerealiseerd met getrainde bhv’ers. Inmiddels telt Ooststellingwerf er al bijna zeshonderd. Maar helaas zijn er ook nog enkele gebieden waar deze groep nog ondervertegenwoordigd is.

AED-instructeur, Bart Nijholt, heeft de aanwezigen het protocol van reanimatie toegelicht en Sander Nijhuis, werkzaam bij Kijlstra ambulancedienst, toonde hoe de overname en werkwijze er na arriveren van de professionele hulpverleners uitziet tegenwoordig.

Onder de aanwezigen was na afloop zoveel animo om getraind te worden, dat NetwerkOverwerken besloten heeft om de AED-reanimatiecursus op te nemen in het jaarprogramma 2023. Daarmee kan stichting HartVeilig een groei tegemoet zien in het aantal burgerhulpverleners in de gemeente Ooststellingwerf, zodat er een nog betere spreiding en dekking is van het aantal vrijwilligers in de toekomst.