Marieke Douwes-Fransz brengt roman uit: 'Oosterwolde heeft de basis gelegd voor een fantastische jeugd'

Marieke Douwes-Fransz. Eigen foto

Het nieuwe boek van Marieke Douwes-Fransz, oud inwoonster van Oosterwolde, is verschenen. De roman ‘Klavers, Edelweiss & Sachertorte’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Zodra Viola en Jochem elkaar ontmoeten beseffen ze allebei dat er iets bijzonders gebeurd is. Maar dan wordt Jochem op een heftige manier herinnerd aan een liefde uit het verleden. Dit zet niet alleen hun relatie op scherp maar zorgt ook voor een onthulling die Viola’s leven, zoals zij het kent, ondersteboven gooit.

Marieke Douwes-Fransz (1977) groeide op in Oosterwolde met een Indo vader en een half-Oostenrijkse moeder. Waar de belangstelling van haar oudere zus vooral naar Indonesië uitgaat, stroomt bij Marieke het Oostenrijkse bloed sneller. Al jong ging ze mee op vakantie naar Oostenrijk, waar ze elke keer weer het gevoel van thuiskomen ervoer. Wanneer ze niet schrijft of leest werkt ze in een winkel in de binnenstad van Alkmaar. Ze woont met haar man en twee dochters in Heerhugowaard.

Douwes-Fransz: ‘Oosterwolde is bijna zestien jaar lang mijn thuis geweest en zal altijd in mijn hart zitten. Ik heb nog steeds regelmatig contact met oud-klasgenoten en heb ik zelfs eind 2019 in mijn oude huis kunnen logeren toen er een reünie was van onze oude groep 8 van de Oostenburgschool. Oosterwolde heeft de basis gelegd voor een fantastische jeugd wat weer de grondslag is geweest voor mijn verdere leven en uiteindelijk het verwezenlijken van mijn droom: dit boek.’

Nieuws

menu