Maaija de Roos is Klimaatburgemeester van Ooststellingwerf

Maaija de Roos. Eigen foto

Maaija de Roos (57) mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Ooststellingwerf noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek.

De Klimaatburgemeester speelt een belangrijke rol speelt tijdens de Nationale Klimaatweek door de inwoners van Ooststellingwerf met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Dat is iemand die zich in zijn of haar gemeente, wijk, of buurt inzet om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een groot initiatief zijn, zoals het opzetten van een duurzame actie in de straat of wijk, maar ook iets kleins. Er zijn in totaal 245 Klimaatburgemeesters in 158 gemeenten.

Maaija de Roos hoopt tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. De Roos zet zich al jaren in voor verduurzaming. Door het goede voorbeeld te geven hoopt zij anderen mee te krijgen in deze beweging. Als energiecoach zal ze bij een bedrijf voorlichting geven over kleine stappen zetten richting het verduurzamen.

Speciaal voor haar benoeming ontving De Roos de ‘Nationale Klimaatweekvlag’ die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van Ooststellingwerf.

Nieuws

menu