Lokaal Sociaal Ooststellingwerf: ‘Totaalplan voor alle fietsroutes. Nu is het hap snap beleid’

,,Sa’t de direkteur fan it Liudger skreau: moat it earst komme ta in dealik ûngelok?” FOTO RENS HOOYENGA

Er moet een totaalplan komen dat alle problemen met fietsroutes aanpakt. De fractie van Lokaal Sociaal Ooststellingwerf stemde eerder deze week opvallend als enige fractie tegen het verlengen van een fietspad bij Waskemeer.

Ook raadslid Niels van den Berg vindt de situatie in Waskemeer aan de rand van de bebouwd kom onveilig omdat fietsers ineens een drukke weg moeten stekken daar waar het fietspad stopt. Maar zijn fractie constateert dat er ook elders problemen zijn. Dat nu besloten is om het fietspad in Waskemeer wel te verlengen noemt hij ‘hap snap beleid’.

‘Niet doordacht’

‘Ook de route Ravenswoud-Appelscha is een probleem en de route Oldeberkoop-Makkinga. Dit zijn wensen die al jarenlang op de plank liggen.’ In plaats van alle onveilige situaties aan te pakken, wordt volgens Lokaal Sociaal Ooststellingwerf nu een plek aangepakt, waarbij het probleem zich deels voordoet in Opsterland. ‘Het is niet doordacht. Het gaat om een fundamentele aanpak. We zijn een fietsgemeente en dat betekent prioriteit voor alle problemen op dit gebied.’

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen