Landbouwcongres in Oosterwolde met veel deelnemers van start

De gedeputeerden Henk Staghouwer (provincie Groningen), Henk Jumelet (provincie Drenthe) en Klaas Fokkinga (provincie Fryslân). Provincie Fryslan

Op het landbouwcongres ‘Kansen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en de Bodem als Basis’ zijn dinsdag ruim driehonderd agrarische ondernemers en andere belangstellenden uit de landbouwsector aanwezig op het Ecomunitypark in Oosterwolde.

Nog eens een kleine honderd mensen hebben zich ingeschreven om de verschillende sprekers online te volgen. Deelnemers willen weten wat het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en het vergroenen van de bodem te bieden hebben. De aanwezigen krijgen praktische handvatten van deskundigen aangereikt en er zijn voorbeelden van mogelijkheden die het nieuwe GLB met zich meebrengt.

Verder is er een rondetafeldiscussie en kunnen aanwezigen deelnemen aan de meer dan 20 bodembeleefsessies en demonstraties op het terrein van Ecostyle. ‘s Middags zijn er drie ronden workshops met 24 verschillende onderwerpen. Voor negen bedrijfsbezoeken van uiteenlopende agrarische bedrijven in het Noorden is ook veel belangstelling, blijkt uit de voorinschrijving. Woensdag en donderdag volgen twee internationale congresdagen met een vergelijkbaar, Engelstalig programma.

Organisatie

Organiserende partijen van het landbouwcongres zijn naast het ministerie van LNV en de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe, de leden van het kernteam van de Soil Food Week: Avalon, Kenniscentrum Bodem en Symphony of Soils in samenwerking met het project Meerwaarde van de Bioboer.

Nieuws

Meest gelezen