Kunstroute Ooststellingwerf verloopt stralend

Ook het glasatelier van Edith Benedictus in Appelscha is goed bezocht. Op deze locatie was ook werk te zien van de schildersgroep ‘Wij vrouwen’ uit Langedijke. FotoTekst.nl

Mede door het prachtige zomerweer is de Kunstroute Ooststellingwerf zeer succesvol verlopen. Lokale kunstenaars en kunstgroepen openden zaterdag en zondag op zestien locaties in de gemeente de deuren van hun atelier. Per locatie werden tussen de vijftig en honderdvijftig bezoekers ontvangen.

Thema van de door Stichting Kunstwerf georganiseerde route was dit jaar ‘Kanteling’. Naast werk dat hierop aansloot, hadden sommige kunstenaars de moeite genomen een tekst te schrijven, waarin ze hun opvatting over het thema onder woorden brachten. „Een thema waar iedereen zich op de een of andere manier wel mee bezighoudt. De wereldgeschiedenis kantelt, het is door corona, machthebbers, het klimaat, economie enzovoort. Het bracht mij op het idee om de situatie als keramist uit te beelden in barsten of buigen”, aldus kunstenaar Annet Alferink. Samen met leden van Fotoclub Harambe exposeerde zij in de dorpskerk van Makkinga.

Voor iedere kunstenaar betekende ‘kanteling’ weer iets anders. Zo gaven aan de Posthuisweg in Donkerbroek in totaal vijf kunstenaars (Eke de Boer, Inge Poortvliet, Lies Siegersma, Els Welsink en Zwannie Menger) hun kijk op ‘kanteling’.

Vanwege het mooie weer, stonden op veel locaties de kunstwerken buiten in de tuin. Op een paar locaties werd ook livemuziek verzorgd. Ook bijzonder was de voorstelling die kunstenaar Anneke Hagen verzorgde met haar gehaakte poppen en kostuums naar aanleiding van het sprookje over de Vuurvogel.

„Al met al een zeer succesvolle route, mede door het fantastische weer”, aldus Marjolein Spitteler, coördinator van Kunstwerf.

Nieuws

menu