Kootstra en Van der Stouwe winnen vlucht vanuit Noord-Brabant en Frankrijk

Een fraaie duif. Foto: Wikipedia - Jens Freitag

Er stonden afgelopen weekend twee vluchten op het programma voor de duiven van de leden van postduifvereniging de Griffioen in Oosterwolde.

Allereerst werden er door 7 leden 53 duiven op reis gestuurd naar het Franse Issoudun. Het betrof de laatste eendaagse fondvlucht van dit seizoen. De te vliegen afstand was 740 kilometer. Een dag later werden er door 17 leden 546 duiven ingekorfd voor de tweede jonge duivenvlucht van dit seizoen. De lossingsplaats betrof het Noord Brabantse Boxmeer gelegen op ruim 152 kilometer van de thuishokken.

Om 7.30 uur klonk zaterdagmorgen reeds het startsein voor de jonge duiven. Met een matige west tot noord westen wind arriveerde de eerste duif om 9.26 uur bij Jannes Kootstra in Bakkeveen. De gemiddelde snelheid van deze duif bedroeg bijna 82 kilometer per uur. Plaats twee was voor Henk Douna uit Donkerbroek terwijl eveneens uit die zelfde plaats D. van der Stouwe & Zn. beslag wisten te leggen op de derde plaats. S. de Bie uit Makkinga, K. Kootstra uit Bakkeveen en J. & S. Timmermans uit Donkerbroek maakten de top tien van de uitslag compleet. In het samenspel eindigde Kootstra op een mooie 4e plaats tegen 1.308 duiven welke waren ingezet voor deze vlucht.

Maar liefst twee en een half uur later klonk voor de lange afstand duiven het startsein in Issoudun. Eigenlijk veel te laat voor een vlucht met deze afstand maar gelukkig werden ze geholpen door prima weer in Nederland. Het was 20.02 uur toen het elektronisch constateersysteem de eerste duif van de vereniging bij D. van der Stouwe & Zn. in Donkerbroek registreerde. Gemiddelde snelheid van deze duif bedroeg bijna 74 kilometer per uur. J. & S. Timmermans uit Donkerbroek, Ewoud Valk uit Bakkeveen en W. van Dijk uit Oldeberkoop maakten de top tien compleet.

In de sterke afdeling Friesland ’96 tegen 2.028 duiven eindigde de duif van Van der Stouwe op een uitstekende 7e plaats en wisten J. & S. Timmermans beslag te leggen op de plaatsen 13 en 17.

Nieuws

menu