Kleuters krijgen boksles. 'We willen een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien'

De 3-jarige Jordi de Boer en zijn broer Damian (6) leren boksen. Rechts instructeur Wybe van der Ploeg. Rens Hooyenga

Niet een select groepje, niet een specifieke balsport, nee; alle kinderen en alle sporten. Daar draait het om tijdens de Week van de Gezonde Jeugd.

Tot en met zaterdag kan alle jeugd van 0 tot en met 19 jaar meedoen met sportevenementen, georganiseerd op veel verschillende plekken in de gemeente. Zoals op de sportvelden van SV Oosterwolde, waar woensdag een grote sportdag werd georganiseerd voor peuters en kleuters. Het was er razend druk. De jongste kinderen van de gemeente konden er kennismaken met allerlei sporten. Ooit gehoord van knotshockey? De kinderen wel. Althans, ze weten nu in ieder geval met een hockeystick om te gaan. Er werd volop van genoten. En ook boksen en atletiek waren in trek bij de jonge Ooststellingwervers.

Aanwaaien en aanhaken

Het was gratis en aanmelden was niet nodig. Velen kwamen daardoor gewoon even aanwaaien en aanhaken vooral. Aan het sportevenement werkten veel sportclubs en organisaties mee. Zo kon er getennist worden, gevoetbald, korfbal konden de kinderen van proeven en atletiek en gymnastiek vonden de kinderen ook indrukwekkend. Tijdens het sporten werd er fruit aangeboden vanuit Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf.

Buitenspeeldag

Later op de woensdagmiddag was er een buitenspeeldag in het Haerenkwartier in Oosterwolde, voor basisschoolleerlingen. Er is vermaak voor alle leeftijden. En dat duurt tot en met 11 juni. Er is momenteel bijvoorbeeld een peutervierdaagse bezig. Daar doen onder meer de peuterspeelgroep Berend Botje uit Oldeberkoop, de peuterspeelgroep Bij Boemeltje uit Makkinga en ook Flexkidz aan mee.

Gezonde toekomst

‘We brengen alle kinderen in beweging’, zegt Anouk van der Heij, JOGG-regisseur in Ooststellingwerf. ‘De week van de gezonde jeugd is een week waarin we ons vanuit JOGG hard maken voor een gezonde toekomst voor alle jongeren. Een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien, daar gaan we voor.’ Naast deze gezonde week worden er binnenkort vanuit het Lokaal Sportakkoord beweegstartkoffertjes uitgedeeld met daarin allemaal spelmaterialen. Daarnaast is er een boekje ontwikkeld daarin met al het beweegaanbod voor peuters en kleuters in Ooststellingwerf. Aan de inspiratie zal het in ieder geval niet liggen.

Nieuws

menu