Kleding- en schoenenbonnen voor gezinnen met lage inkomens

ACM: webwinkel Sneakerstad voldoet niet aan consumentenregels ANP

De gemeente Ooststellingwerf ondersteunt gezinnen met kinderen onder de 17 jaar met kleding- en schoenenbonnen. Per kind is er 150 euro beschikbaar voor nieuwe kleding of schoenen.

,,Dit jaar verhogen we de inkomensgrens voor het aanvragen van de bonnen van 110% naar 130% van de bijstandsnorm. Hiermee kunnen we hopelijk meer gezinnen helpen. Ook is er totaal 150 euro beschikbaar per kind voor kleding of schoenen, dus niet meer 75 euro voor kleding en 75 euro voor schoenen zoals voorgaande jaren”, vertelt wethouder Esther Verhagen.

Gezinnen met lage inkomens

Met de kleding- en schoenenbonnenactie steunt de gemeente gezinnen met lage inkomens. De gemeente heeft besloten om de inkomensgrens voor het aanvragen te verhogen. Een alleenstaande ouder mag maximaal 1.360,75 euro netto per maand (exclusief vakantietoeslag) verdienen en voorgehuwden/samenwonenden is dit maximaal 1.943,93 euro per maand (exclusief vakantietoeslag).

Lokale ondernemers

De bonnen die de gemeente uitgeeft, kunnen inwoners besteden bij lokale ondernemers. Zij kunnen alle bonnen declareren bij de gemeente. “Het mes snijdt hier aan twee kanten. Inwoners kunnen dicht bij huis winkelen en ondernemers hebben weer wat extra inkomsten”, zegt Verhagen.

Aanvragen

De bonnen worden automatisch verstuurd aan inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen van de gemeente. Overige inwoners kunnen vanaf 15 oktober de bonnen aanvragen. Aanvragen kan via de website van de gemeente, telefonisch of bij de balie in het gemeentehuis. De bonnen kunnen t/m 1 mei 2023 worden ingeleverd bij de lokale ondernemers.

Nieuws

menu