Kinderen kunnen zich aanmelden voor Trick or Treat in Oosterwolde

Tijdens het evenement vorig jaar. Eigen foto

Stichting De Kortsluiting organiseert in samenwerking met ‘de Koplopers’ van Winkelhart Oosterwolde voor het tweede achtereenvolgende jaar het Halloweenevenement Trick or Treat, een tocht door het centrum van het dorp, speciaal voor basisschool kinderen uit Oosterwolde en nabije omgeving in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud.

Het evenement bleek vorig jaar al een groot succes. Toen was er ruimte voor maximaal tweehonderd kinderen. De plekken waren binnen een paar dagen allemaal gereserveerd. Aanmelden is namelijk een vereiste voor deelname. Doordat veel kinderen vorig jaar achter het net visten is er dit jaar gekozen om Trick or Treat op twee avonden te vullen. Zo is er dit jaar ruimte voor maar liefst vierhonderd kinderen. Dat is maar goed ook, want het gaat wederom snel met het aantal beschikbare plekken.

Tijdens het evenement lopen de kinderen een tocht langs ‘de Koplopers’ en mogen daar snoepjes halen. Daarnaast is er een letterspeurtocht. Verstopt in de etalages van de betrokken winkels zijn letters verstopt, die verzameld dienen te worden op een puzzelkaart. Als ze allemaal verzameld zijn kan er een zin gemaakt worden. Iedereen die dit doet en de kaart aan het eind ingevuld inlevert maakt kans op prijzen. Tevens wacht er op de kinderen bij inlevering een suikerspin. Gedurende het hele evenement staan verschillende, vriendelijke en verklede spoken langs de route. Denk bijvoorbeeld aan een heks, een vampier, een cowboy en een spookjesfiguren.

Het evenement wordt gehouden op donderdag 13 en 20 oktober vanaf 18.30 uur en eindigt rond 20.00 uur. Ouders, kinderen, betrokken winkeliers en vrijwilligers wordt gevraagd allemaal verkleed te komen tijdens de avond.

Aanmelden kan via: www.dekortsluiting.nl/aanmelden .

Nieuws

menu