Kennis delen op eerste Ouder en Kind Markt

Kunst en Coo docent Mustapha Seck geeft een workshop djembé. Eigen foto

Oosterwolde De eerste editie van de Ouder en Kind Markt bij de Kompaan in Oosterwolde stond in het teken van Samen delen, samen weten.

Ouder(s), verzorger(s) en kinderen namen deel aan een programma vol workshops, voorleesmomenten, yoga, muziek, dans en voetbal. Doel was om kennis en ervaringen te delen. Stichting Scala was de organisator van de markt.

In totaal waren er meer dan 200 mensen op de markt. Nynke de Jong, stapmedewerker bij Scala: ,,Het was een zeer geslaagde middag. De bezoekers hebben kennis kunnen maken met de verschillende bedrijven die dit mogelijk maakten. Na een lange tijd van fysieke afstand was het fijn om weer samen te kunnen komen en een markt te houden om te ontmoeten en te beleven.”

Bij binnenkomst kreeg ieder kind een grabbelticket om iets uit de grabbelton te vissen. De Ouder En Kind markt bestond uit verschillende informatiekramen van de bibliotheek, Speel-o-theek, peuterspeelgroepen Scala, Stapprogramma’s van Scala, JGZ, Andina Passion for Oils, de Zonnegroet, Kunst en Coo, Repticura en het team van Jongerenwerk Scala.

Kunst en Coo docent Mustapha Seck gaf een workshop djembé. Ouders en kinderen konden meedoen aan een workshop kinderyoga van de Zonnegroet en was er een voorleesmoment van de bibliotheek. Ook was er een groentequiz van de JGZ. In een andere zaal konden kinderen meedoen aan een dansles van Joël Middelbos, dansdocent bij Malu Dance Company. Er kon geblazen worden op muziekinstrumenten en kinderen maakten kennis met verschillende muziekinstrumenten.

Tussendoor konden bezoekers een python bezichtigen en een paar andere reptielen aaien. Jongeren voetbalden tegen de politie en de BOA’s.

Nieuws

menu