Karst Berkenbosch gaat op tournee langs tehuizen in de Stellingwerven. 'Kijk ook eens naar de arm die door personeel om bewoners wordt heengeslagen'

Het repertoire van schrijver en entertainer Karst Berkenbosch bevat veel genres; romans, biografisch -en historisch werk, gedichten, muziek, fiets, toer- en wandeltochten Anne Westerhof

Karst Berkenbosch uit Oldeberkoop trekt de komende weken met een groepje medestanders langs bijna alle tehuizen in de beide Stellingwerven. Het doel is om alle bewoners op leeftijd een gezellige middag te bezorgen. Het tournee begint vandaag (donderdag) in Stellinghaven in Oosterwolde.

Berkenbosch raakte dit jaar zijn hoogbejaarde moeder kwijt. Ze zat in een tehuis in Jubbega. ,,Het heeft me ontroerd hoe het personeel daar met haar om is gegaan. Ik ben echt getroffen door de zorgzaamheid. We weten allemaal wel voorbeelden van zaken die misgaan, maar kijk ook eens naar de arm die toch in de tehuizen door personeel om bewoners wordt heengeslagen.”

Karst Berkenbosch wilde daarom wat voor de tehuizen terug doen. Hij krijgt op deze bijzondere tocht langs de tehuizen hulp van Mark Verbeek, Grietje Bosma en Jan de Vries en dochter Petra. De Schrieversronte nam de organisatie op zich. Alle tehuizen werden aangeschreven. En negen hebben positief gereageerd.

De bewoners krijgen een programma aangeboden met liedjes, gedichten en schetsjes. ,,Als ze maar lol hebben”, zo zegt Karst Berkenbosch. Zijn inbreng is in het Stellingwerfs. Hij heeft net het lied ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld in het Stellingwerfs vertaald. Waar mogelijk wordt inbreng van de zaal zeer op prijs gesteld. ,,Ik heb een liedje over een koe, dan mag iedereen lekker meebrullen.” Het blijft een eenmalig initiatief, tehuizen kunnen zich nog aanmelden.

De volgende optredens zijn bekend: donderdag 29 december Lycklama Stins Wolvega, dinsdag 17 januari Sinnehiem Haulerwijk, vrijdag 20 januari Beatrixoord Appelscha, vrijdag 27 januari De Menning Wilhelminaoord, donderdag 2 februari Berkenstede Wolvega, donderdag 9 februari Sickengaoord Wolvega en vrijdag 17 februari Wilgestede Wolvega. Voor Rikkingahof Oosterwolde en De Herbergier Oldeberkoop wordt nog een datum gezocht.

Nieuws

menu