Jongeren krijgen cadeaukaarten en steunen daarmee lokale ondernemers

De minima ontvangen een cadeaukaart van een van de supermarkten. Arme Kant van Meppel

Voor verschillende groepen die geraakt zijn door de coronacrisis, zet de gemeente op korte termijn extra acties op. Zo begint Ooststellingwerf nu met een cadeaukaart voor jongeren.

Alle jongeren van 12 t/m 17 jaar krijgen twee cadeaukaarten van € 12,50 die zij mogen besteden bij lokale ondernemers in Ooststellingwerf. De gemeente wil jongeren hiermee een steuntje in de rug geven en lokale ondernemers ondersteunen met extra inkomsten.

“Jongeren verdienen dat extraatje”, vertelt wethouder Esther Verhagen. “Ze hebben zich buitengewoon goed aangepast aan de coronabeperkingen van de afgelopen periode. Met de cadeaukaart willen we hen hiervoor bedanken.”

Wethouder Marcel Bos vult aan: “Ook de ondernemers hebben het zwaar gehad. We willen ze ondersteunen, maar ook stimuleren dat de jongeren weer fysiek naar de ondernemers toegaan.’

De jongeren krijgen deze week de kaarten thuisgestuurd. De kaarten zijn alleen te besteden bij lokale winkeliers of ondernemers die zich hebben aangemeld. Inleveren kan tot 1 december 2021.

www.ooststellingwerf.nl/cadeaukaart