Jarig ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf klaar voor meer deelnemers

Het team van AutoMaatje. Eigen foto

De eerste verjaardag van ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf werd vereerd met een bezoek van de ANWB. Op 23 februari kwam Jaap Jagt, ambassadeur van ANWB AutoMaatje, langs tijdens de vrijwilligersbijeenkomst met felicitaties en bloemen.

AutoMaatje is een vervoerservice voor en door inwoners. Vrijwillige chauffeurs rijden minder mobiele inwoners naar de kapper, winkel, familiebezoek, ziekenhuis, fysiotherapie of een uitje. Vrijwillige chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. De inwoner betaalt een kleine onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer.

In het eerste jaar zijn er 201 ritaanvragen geweest en zijn er al 386 enkele ritten gereden. ,,Dit is een mooi resultaat en jullie hebben het in Ooststellingwerf goed in de steigers staan. Jullie zijn klaar om het verder uit te bouwen”, vertelt Jaap Jagt in zijn woordje tot de vrijwilligers en coördinatoren.

AutoMaatje is een vervoerservice met een praatje. Er ontstaan leuke gesprekken in de auto en waar nodig helpen de chauffeurs met in- en uitstappen. Tijdens de rit wordt genoten van de omgeving en het erop uit zijn. In het geval van een ziekenhuisbezoek wacht de chauffeur vaak, zodat hij of zij ook de terugrit kan rijden.

Nu ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf een pool van 20 vrijwillige chauffeurs heeft, is het klaar voor meer deelnemers. ,,De chauffeurs hebben al aangegeven dat ze graag meer ritten willen rijden, dus ik nodig inwoners uit om contact met ons op te nemen’’, vertelt Willy Greijdanus, coördinator AutoMaatje. De chauffeurs zijn mannen en vrouwen van diverse leeftijden en uit diverse dorpen. ANWB AutoMaatje valt onder de paraplu van stichting Scala en is bereikbaar van 9.00 tot 11.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag via het telefoonnummer: 06 – 520 11 433 of via automaatje@scala-welzijn.nl . Wie gebruik wil maken van AutoMaatje dient hiervoor minimaal twee dagen van tevoren contact op te nemen.

Nieuws

menu