Het wordt spannend of de Venekoterbrug in Oosterwolde op tijd klaar is voor de opening van het vaarseizoen. En wel hierom

202205042114

De N919 tussen Oosterwolde en Haulerwijk is weer geopend. De weg was gedurende twee en een halve week gestremd voor alle verkeer. Onder meer de rotonde bij de Venekoterbrug werd opnieuw aangelegd en de toegangswegen vanuit het centrum van het dorp, uit de richting Appelscha en Haulerwijk waren gesloten. Sinds 29 april zijn de routes weer geopend.

Het groene deel in het midden van de rotonde is kleiner gemaakt en het overrijdbare deel is groter. Tevens is de fietsoversteek aan de noordzijde van de rotonde aangepakt. Deze werd verder van de rotonde geplaatst en er is een middengeleider geplaatst. De rest van de wegen kreeg een opwaardering. Onder meer nieuw asfalt en nieuwe wegmarkering waren daar onderdeel van.

Druk gesleuteld wordt er nog aan de Venekoterbrug. De brug ligt inmiddels op z’n plek. Dat werd gedaan door aannemerscombinatie Macadam en machinefabriek Rusthoven. Het enige waar zij nog op wachten voordat de brug geopend kan worden is het elektrische gedeelte. Er zijn wat problemen met de levering van de elektrische onderdelen, het is dus nog onzeker of de deadline van 16 mei gehaald wordt. Dat is het moment dat de Turfroute opent. Zonder elektrische onderdelen is het onmogelijk om de brug te openen. Het worden een spannende laatste twee weken.

Nieuws

menu