Het Fonds 2022 gaat eind juni van start

Een collage van alle initiatieven die geld krijgen uit het Fonds. FOTO GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF

Het Fonds krijgt ook dit jaar een vervolg. Er is in totaal 145.000 euro subsidie beschikbaar gesteld, waarvan 50.000 euro voor kleine initiatieven en 95.000 euro voor grote initiatieven.

Van 27 juni tot en met 22 juli kunnen initiatiefnemers een idee indienen. Omdat het beschikbare bedrag in 2021 niet volledig is gebruikt, kan in 2022 nog een ronde van het Fonds worden georganiseerd. De gemeenteraad besluit later dit jaar over een mogelijk vervolg van Het Fonds na 2022.

Op basis van vastgestelde criteria geeft de adviescommissie, net als voorgaande jaren, punten aan de ingediende ideeën. Op basis van de ranking van de adviescommissie besluit de gemeente welke projecten subsidie krijgen.

Op basis van de evaluatie is besloten de indieningsperiode, anders dan voorgaande jaren, voor de zomervakantie te plannen. De gemeente hoopt zo de timing voor initiatiefnemers te verbeteren. Op 30 mei en 4 en 5 juli worden inloopmomenten gepland. In het proces wordt waar nodig rekening gehouden met eventuele coronamaatregelen.

www.ooststellingwerf.nl/fonds

Nieuws

menu