Herinrichting Trambaan en Brugkampweg start begin september

Projectontwikkelaar Barry Veenstra tijdens de presentatie van de plannen voor het winkelgebied op 28 maart. Rens Hooyenga

Oosterwolde - Het is de bedoeling dat de herinrichting van de Trambaan en de Brugkampweg begin september begint. Scapino en Action willen, voordat dat de nieuwe winkels opengaan, dat het parkeerterrein gereed is.

Als eerste wordt de Trambaan als parkeerterrein ingericht. Als daar geparkeerd kan worden, worden de werkzaamheden aan het parkeerterrein Brugkampweg ter hand worden genomen. Dat krijgt dezelfde uitstraling als het Stipeplein.

De hele passage wordt onder handen genomen. Voor deze volgorde is gekozen om de overlast voor het winkelend publiek en de winkeliers zoveel mogelijk te beperken.

Uitvoering kost 1,1 miljoen euro

Voor de kosten van uitvoering van de werkzaamheden is in totaal een bedrag nodig van 1,1 miljoen euro. Op de plek waar nu de Scapino zit, komt een nieuw pand met een Lidl van 2300 vierkante meter met daarboven 44 zorgappartementen en vier koopappartementen.

Naar de voormalige plek van de Poiesz in het centrum verhuizen de Scapino en de Action. Om de nieuwe Lidl mogelijk te maken, zijn door de projectontwikkelaar panden aan de 13 Aprilstraat (onder meer de voormalige Friesland Bank) en de Snellingerdijk aangekocht.

Vier panden naast de Scapino worden gesloopt. Bij de nieuwe Lidl komen 174 parkeerplaatsen.

Nieuws

menu