Heel Oosterwolde krijgt glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk. Aanmelden voor gratis verbinding verlengd

De glasvezelkabel gaat de grond in. DELTA Fiber Netwerk

Er zijn ruimschoots voldoende aanmeldingen binnengekomen om in Oosterwolde een glasvezelnetwerk aan te leggen. In overeenstemming met de gemeente heeft DELTA Fiber Netwerk besloten dat alle inwoners van het dorp een glasvezelaansluiting krijgen.

Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgt iedereen nog tot en met 30 november de mogelijkheid om zich aan te melden. Sybryn Hettinga, ambassadeurscoördinator bij DELTA Fiber Netwerk: “Na overleg met de gemeente hebben we besloten dat alle huizen een glasvezelaansluiting krijgen. Hiermee krijgt heel Oosterwolde een upgrade in haar internetinfrastructuur.’

Graafwerkzaamheden

Bovendien is de overlast van graafwerkzaamheden volgens Hettinga beperkt omdat de straat maar één keer open hoeft. Er wordt telkens een smalle strook van enkele tientallen meters opengelegd en dezelfde middag weer gedicht. Hettinga: ‘Omdat er in Donkerbroek en Haule al gegraven wordt door ons, kan er hier al heel snel glasvezel worden aangelegd. Als het weer meezit, krijgen de eerste adressen al dit jaar hun aansluiting.’

De steun voor de plannen door de gemeente en vrijwilligers van SV Oosterwolde, Bewonerscommissie Oosterwolde-Zuid en Sawono hebben volgens Hettinga de doorslag gegeven bij de komst van glasvezel. ‘Zij mogen heel trots zijn op deze prestatie.”

Abonnement bij provider

Een glasvezelaansluiting betekent dat een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis wordt gelegd en in huis een bijbehorend kastje (FTU) wordt geplaatst. Een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk internet via glasvezel te kunnen gebruiken, is een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder.

Tot en met 30 november is er tijd zich aan te melden zonder kosten bij een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Bij een aanmelding via GunOosterwoldeGlasvezel.nl voor DELTA of Caiway, krijgt een lokaal spaardoel of lokale vereniging nog steeds een bijdrage van 50 euro en de abonnementhouder zelf 25 euro.

Nieuws

menu