Groeiende basisschool de Boekhorst in Oosterwolde krijgt geld voor nieuw meubilair

Er komen noodlokalen bij het Gomarus College in Drachten. Foto ANP

Stichting Comprix krijgt van de gemeente 27.054 euro voor de aanschaf van nieuw meubilair voor obs de Boekhorst in Oosterwolde. De school heeft te maken met een groeiend aantal leerlingen.

De noodzakelijke investeringen om het onderwijs doorgang te laten vinden zijn door Comprix al gedaan. De gemeente is ook wettelijk verplicht het geld te geven. Toch gaat wetbouder Jelke Nijboer op aandringen van de fractie van VPO contact opnemen met Comprix.

Hergebruik

Ben Oostra van VPO vindt het raar dat elders in de gemeente lokalen leegstaan, zoals in Appelscha. Hij wil weten of dan wordt gekeken of meubilair ook in een andere school hergebruikt kan worden. Bestuursvoorzitter Edwin de Weers van Comprix zegt in een reactie: ,,Vanzelfsprekend bekijken wij altijd of hergebruik en het doorschuiven van meubilair mogelijk is.”

De Boekhorst telde op de teldatum 1 oktober 2020 151 kinderen. Volgens de wethouder speelt de komst van Oekraïense kinderen daarna ook een belangrijke rol bij de investering. Maar juist dat blijkt Comprix anders op te lossen. De Weers: ,,.Dit vullen wij hoofdzakelijk in door het doorschuiven vanuit andere scholen wanneer dit meubilair op de desbetreffende school niet aanwezig is.” Het ruimteprobleem van de Boekhorst was al eerder opgelost binnen de MFA Oosterwolde-Zuid.

Nieuws

menu