Glasvezel van KPN komt, straten in Oosterwolde liggen weer open. ‘Waren we net van alle gedoe af, begint het weer opnieuw’

Bewoners van Oosterwolde zijn ontstemd over de aanleg van glasvezel. Na DELTA Fiber Netwerk gaat nu Glaspoort BV van start met glasvezelkabels op exact dezelfde plekken. ,,Moet dat nu allemaal na elkaar? Waarom niet in één keer?”, zegt Regina Engels-Bakker uit Oosterwolde.

De aanleg van glasvezel aan de Meuleveldweg in Oosterwolde.

De aanleg van glasvezel aan de Meuleveldweg in Oosterwolde. Foto: Rens Hooyenga

DELTA Fiber Netwerk startte hun werkzaamheden in de buitengebieden, daarna was Oosterwolde aan de beurt en als laatst waren de dorpskernen van de kleinere dorpen aan de beurt. Het bedrijf is op dit moment nog bezig in bepaalde dorpen. De straten en trottoirs werden opgehaald, en de kabels werden naar de woningen gelegd. In sommige dorpen zijn de geulen net weer gedicht en worden de kabels op dit moment op het erf van de woningen naar de meterkasten aangelegd. ,,Waren we net van alle gedoe af, begint het weer opnieuw.” De inwoonster van Oosterwolde is er niet gerust op en haalt een gevoelig onderwerp aan: ,,Over een half jaar gaat de boel zeker wederom open? Omdat het om een vrije markt gaat en is het voor de gemeente onmogelijk een partij te weigeren. Over de timing kunnen ze evenmin een bedrijf aanspreken.

Nieuws

menu