Gezondheidscentrum houdt open dag

De organisatie van de open dag van het Gezondheidscentrum Oosterwolde (vlnr): Rogier Hilbers (apotheker), Ronald van der Wal (huisarts), Annemieke Meijerse (gastvrouw), Peter Boers (fysiotherapeut) en Richard de Vries (casehouder Alliade).

De organisatie van de open dag van het Gezondheidscentrum Oosterwolde (vlnr): Rogier Hilbers (apotheker), Ronald van der Wal (huisarts), Annemieke Meijerse (gastvrouw), Peter Boers (fysiotherapeut) en Richard de Vries (casehouder Alliade). Foto: FotoTekst.nl

Zeventien jaar geleden opende het Gezondheidscentrum Oosterwolde de deuren. Tegenwoordig zijn er 25 verschillende zorgaanbieders gevestigd. Om iedereen de kans te geven om eens nader kennis te maken met deze partijen, wordt op zaterdag 13 mei van 12.00 – 16.00 uur een open dag gehouden. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in het voormalige gemeentehuis. Een unieke mogelijkheid om bijvoorbeeld achter de schermen te kijken bij apotheek De Drie Stellingen of de huisartsenpraktijk.

In juni 2006 is het Gezondheidscentrum aan de Brink geopend. „In de beginjaren zaten er veel grote zorgorganisaties in, die flink wat kantoorruimte nodig hadden”, blikt Annemieke Meijerse terug. Bijna vanaf het begin is zij al als gastvrouw aan het Gezondheidscentrum verbonden. „Ik heb in de loop der jaren veel zien veranderen. Zo is er veel meer diversiteit in het zorgaanbod gekomen. Grote partijen hebben plaatsgemaakt voor kleinere zorgpartijen, waardoor er nu al 25 zorgaanbieders onder één dak zitten.”

Het past helemaal binnen de huidige doelstelling van het centrum. „We willen zoveel mogelijk mensen van dienst kunnen zijn op het gebied van gezondheid”, zegt Ronald van der Wal. De huisarts is samen met apotheker Rogier Hilbers en aannemer Ate Buiteveld

eigenaar van het Gezondheidscentrum. „Door zorgaanbieders te centreren op één plek, kunnen we de zorg in Ooststellingwerf dichtbij huis houden en de continuïteit garanderen. Met elkaar hebben we hier een behoorlijk groot centrum gecreëerd, een samenwerking die redelijk uniek is in Nederland.”

Verrast

Omdat veel mensen amper een idee hebben wat het Gezondheidscentrum Oosterwolde allemaal te bieden heeft, wordt op 13 mei een open dag gehouden. Annemieke: „Na al die jaren reageren mensen nog steeds verrast al ze zien wat hier allemaal zit. En natuurlijk is het een gebouw met een geschiedenis. De meesten kennen het nog wel als voormalig gemeentehuis. Ze vinden het prachtig om te zien.”

Iedereen is tussen 12.00 – 16.00 uur van harte welkom. Een unieke kans om bijvoorbeeld eens achter de schermen te kijken bij de apotheek. Want wie weet wat er allemaal gebeurt, voordat je een doosje medicijnen aan de balie overhandigd krijgt? Ook diverse andere zorgaanbieders staan klaar om meer over hun diensten te vertellen en rondleidingen te verzorgen. Daarnaast wordt gezorgd voor lekkere, gezonde versnaperingen en gezellige muziek. Kinderen kunnen hun zieke knuffel laten verzorgen in het Teddyberen Ziekenhuis. Vanaf 1 mei kunnen ze bij de apotheek al een kleurplaat ophalen. Deze kan tijdens de open dag worden ingeleverd. Degene die de mooiste kleurplaat maakt, wint een prijs.

Kortom; een open dag die leuk is voor jong en oud.