Gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijker gemaakt. Ooststellingwerf sluit zich aan bij JOGG

Kinderen moeten meer bewegen. Gerrit Jan Prakken

Ooststellingwerf wordt een JOGG gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht). JOGG is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren, hun ouders én omgeving.

In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie en welzijn samen om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het landelijk JOGG-bureau ondersteunt gemeenten bij een duurzame en structurele aanpak om de jongeren gezonder te laten opgroeien. Doel is het bevorderen van een gezonde leefstijl, gezond gedrag en gezond gewicht.

In Ooststellingwerf heeft 53% van de inwoners overgewicht, onder de 19 jaar is dat nog 13%. Van de volwassenen voldoet 18% aan de voedselnorm groente/fruit en de kinderen 45%. Van de kinderen beweegt maar 71% wekelijks. Wie al overgewicht had, is zwaarder geworden.

De JOGG aanpak is effectief gebleken in heel veel gemeenten. Ooststellingwerf zet met de JOGG methode in op verandering op jonge leeftijd waarbij wordt samengewerkt met de omgeving van de jongere (gezin, school, sportclubs, welzijn).

Nieuws

menu