Gemeente en Delta Fiber Netwerk gaan voor glasvezel in Oosterwolde

De aanleg van glasvezel in Oosterwolde moet dit jaar nog starten. Eigen foto

Wethouder Marcel Bos en directielid Roy van Oosteroom van Delta Fiber Netwerk tekenen zaterdag 2 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Oosterwolde.

In 2020 is de gemeente benaderd door de combinatie De Fryske Mienskip op Glas (DFM) en Delta Fiber Netwerk over de aanleg van glasvezel in een aantal kernen van Ooststellingwerf. Door de uitbraak van corona en het daardoor niet gehaalde minimale aantal aansluitingen heeft dit geen vervolg gekregen.

Aanleg

In 2021 is DFM overgenomen door Delta Fiber Netwerk. Delta Fiber Netwerk is momenteel werkzaam met de aanleg van glasvezel in enkele dorpen. Zij wil ook Oosterwolde voorzien van glasvezel. Delta Fiber Netwerk en de gemeente zijn na overleg gekomen tot de aanlegvoorwaarden. Delta Fiber Netwerk wil nog dit jaar starten met de aanleg. Het bedrijf heeft de opdracht voor de aanleg al uitgezet bij een aanleggende partij. De planning is nu om in oktober met de aanleg te beginnen. De aanleg is dan in maart 2022 gereed.

De daadwerkelijke aanleg volgt wanneer 25% van de inwoners zich aanmeldt tijdens de glasvezelcampagne. De glasvezelcampagne voor de inwoners van Oosterwolde en bedrijventerreinen Venekoten en Ecomunitypark loopt tot 3 november. Oosterwolde is de laatste plaats in Ooststellingwerf dat voor glasvezel gaat. Andere dorpen in de gemeente, zoals Appelscha, Donkerbroek en Haulerwijk, kozen begin 2021 al voor glasvezel.

Voorbereidingen aanleg gestart

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de afspraken over de aanleg van glasvezel in Ooststellingwerf vastgelegd. De voorbereidingen voor de aanleg worden parallel aan de campagne gestart. In opdracht van Delta Fiber Netwerk is de aannemer Allinq verantwoordelijk voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Deze voorbereidingen zijn nodig omdat er nu in het omliggende gebied gegraven wordt. Bij voldoende aanmeldingen kan hier dan direct op aangesloten worden.

Op 5 en 7 oktober zijn er informatieavonden vanaf 19.00 uur in Fletcher Hotel De Zon in Oosterwolde. Verder is er een Glasvezel Informatiepunt (GIP) aan de Stationsstraat 8. Het GIP is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

menu