Eerste editie N381 Healthy Walk profiteert van mooi weer. Succes voor Invictus-atleten

Burgemeester Sandra Korthuis (links) reikt de prijzen uit. Eigen foto

Invictus-atleet Arie de Jong won zondag de 10 kilometer tijdens de N381 Healthy Walk van Oosterwolde naar Donkerbroek. De organiserende Rotaryclub Oosterwolde had alles uit de kast gehaald om van de eerste editie een succes te maken.

Doel was om de gezondheid van kinderen uit Ooststellingwerf te bevorderen door het promoten van een gezonde leefstijl. Het evenement profiteerde van mooi weer, er was muziek langs de route, meer dan zestig vrijwilligers en verkeersregelaars leidden alles in goede banen en de parcoursen voerden deelnemers langs het nieuwe gedeelte van de N381.

Burgemeester Sandra Korthuis hield een toespraak en loste aan de Venekoterweg in Oosterwolde het startschot van de 10 kilometer. Vandaar liepen de atleten door het park, het wandelbos, via de Duistereweg, Kleindiep, langs de Tjonger, via de Balkweg het bos Ontwijk in om daarna op sportpark Ontwijk te finishen.

Overvolle loopagenda

Het aantal deelnemers bij het hardlopen viel wat tegen. Een overvolle loopagenda zorgde dat de atleten keuzes moesten maken. De paar honderd wandelaars konden kiezen uit verschillende afstanden. De 5 en 10 kilometer waren het meest populair. Bij de 5 kilometer was er voor de kinderen een sprookjestocht.

Arie de Jong was een klasse apart op de 10,3 kilometer. Hij noteerde een tijd van 40.10. Jappie Doller probeerde de eerste kilometer mee te gaan, maar De Jong schroefde het tempo op en bouwde zijn voorsprong uit. Doller, die de laatste tijd goed op dreef is, werd tweede. Jasper Sierdsma van Invictus eindigde als derde. Bij de dames won Lisanne Elmers uit Oosterwolde, gevolgd door de Invictus-dames Lenie Wilms en Joke Nicolai.

Op de 5 kilometer was er succes voor het Invictus-talent Hielke Jonker (19.09 minuten). Hij had een behoorlijke voorsprong op Johannes Tjepkema uit Appelscha. Bij de dames was er een overwinning voor Gepke Veenstra uit Hoornsterzwaag. Tweede werd de jeugdige Invictus-atlete Charlotte Timmer. Na afloop deelde de burgemeester de gezondheidsprijzen uit.

Nieuws

Meest gelezen

menu