Drie jaar knokken voor Winkelhart Oosterwolde werpt zijn vruchten af. 'Zelfs Assen klopt bij ons aan om te vragen hoe wij dat doen’

Er was drie jaar geleden wel een Masterplan Oosterwolde, maar het plan werd niet door iedere ondernemer in het centrum gedragen. Leegstand heerste, twintig winkelpanden stonden leeg in het centrum. Er moest wat gebeuren.

Henk-Jan van Zanten, wethouder Marcel Bos en Thomas Hof (v.l.n.r.).

Henk-Jan van Zanten, wethouder Marcel Bos en Thomas Hof (v.l.n.r.). Rens Hooyenga

‘Ik moest schakelen’, zegt wethouder Marcel Bos. ‘We dachten dat we met het Masterplan iets goed deden als gemeente, maar dat bleek niet zo te zijn. We deden met z’n allen een stap terug om te kijken waar het mis ging.’ De koppen werden bij elkaar gestoken, werkgroepen werden opgezet en een ‘gouden driehoek’ ontstond: een nauwe samenwerking tussen vastgoedeigenaren, winkeliers en de gemeente. De neuzen werden dezelfde kant op gezet en sindsdien wordt er keihard gewerkt. Vijf panden staan er medio dit jaar nog leeg. ‘Het gaat de goede kant op’, vertelt Bos, die ook meteen laat weten dat er nog veel meer gaat veranderen in Oosterwolde centrum.

Op de goede weg