Dreumesen in Ooststellingwerf ontvangen Beweegstarttasjes tijdens consult

Nienke Bos, jeugdverpleegkundige voor 0- tot 12-jarigen, reikt het eerste BeweegStartTasje uit tijdens een consult op het consultatiebureau in Haulerwijk. Eigen foto

Vanaf deze week ontvangen ouders en hun dreumes tijdens hun 14 maandenbezoek aan het consultatiebureau een BeweegStartTasje. De tasjes zitten vol beweegmogelijkheden om hiermee ouders te ondersteunen om het bewegen met hun kinderen te stimuleren.

In totaal worden er naar schatting zo’n 250 tasjes uitgereikt dit schooljaar. De beweegstarttasjes zijn een initiatief vanuit de werkgroep ‘Van jongs af aan vaardig in bewegen’, onderdeel van het Lokaal Sportakkoord. Deze werkgroep houdt zich in Ooststellingwerf bezig met dat jonge kinderen in de leeftijd tot 6 jaar goed voorbereid worden op hun sport- en beweegvaardigheden.

,,Wanneer kinderen op jonge leeftijd al in aanraking komen met bewegen, wordt het ook een gewoonte. Het is bewezen dat kinderen er dan op latere leeftijd meer plezier aan het sporten beleven’’, vertelt Marleen Reenders, leidinggevende van Buurtsport in Ooststellingwerf.

De tekst gaat verder na de foto

Met de inhoud van de tasjes worden ouders uitgedaagd om te bewegen samen met kinderen. Zo zit er bellenblaas, een strandbal, pittenzakjes, stoepkrijt en een beweegdobbelsteen in de tasjes. Naast materialen zitten er twee boekjes in: Beweegtips en beweegmogelijkheden.

Bij de Beweegstarttasjes zit een broekzakformaat boekje vol met beweegtips voor kinderen van tot en met 4 jaar. En bij elke activiteit staat er bij voor welke leeftijd het geschikt is en hoe je de activiteit kunt uitvoeren. Naast het meeneemboekje met de beweegtips bevat het tasje een pocketformaat met alle beweegmogelijkheden voor kinderen tot 6 jaar in Ooststellingwerf.

Nieuws

menu