Dit zijn wij, Ooststellingwervers: portrettenkaravaan dendert door

Deelnemers zijn bezig met een zelfportret in Appelscha. Eigen foto

Een echte Ooststellingwerver, wie is dat? Hoe ziet zijn of haar leven eruit? Wat houdt ze bezig, waar houden ze van? Verschillende Ooststellingwervers doen mee aan het project ‘Dit zijn wij, Ooststellingwervers’. Woensdag werd, onder leiding van beeldend kunstenaar Martina Hladikova, een begin gemaakt aan het project.

Tijdens het project worden inwoners van de gemeente uitgenodigd om te laten zien wie ze zijn. Dat vertellen ze door het maken van een bijzonder zelfportret. De techniek is heel simpel, je hoeft er niets voor te kunnen of creatief te zijn, iedereen kan het. Deelnemers kozen een fel papier en plakten daar door hun mooi bevonden plaatjes op, in zelf gemaakte vormen. Over elkaar heen. In kleur. Met dieren. Met mensen. Alles was toegestaan. de plaatjes werden gezocht in tijdschriften.

Uiteindelijk worden alle zelfportretten samen tentoongesteld. Ze laten zien wie de Ooststellingwerver is, waar ze van houden, welke kleuren ze mooi vinden. Het wordt één groot portret van onze gemeente. Van ons, Ooststellingwervers.

Vrijdag was er een soortgelijke bijeenkomst in het gemeentehuis, maar de portrettenkaravaan gaat door: op 7 november is er een workshop in Langedijke, op 10 november in het Ketelhuis in Oosterwolde en op 11 november in Donkerbroek. Deze workshop is gratis, aanmelden voor de komende edities is nog mogelijk via: kunstwerfplaats@kunstwerf.com.

Het totaalwerk van het mozaïek wordt op één of meerdere plekken in de gemeente geëxposeerd.

Nieuws

menu