Deelwinkel breidt uit met warmtekamer

Joukje Nijboer (links), Jolanda Marissen (midden) en Symen Timmermans voor Deelwinkel Kleding Maatje.

Joukje Nijboer (links), Jolanda Marissen (midden) en Symen Timmermans voor Deelwinkel Kleding Maatje. Henk Vondeling

Oosterwolde Deelwinkel Kledingmaatje in Oosterwolde breidt uit met een warmtekamer.

Door de energiecrisis zijn er steeds meer mensen die niet elke dag nog een gezonde en voedzame maaltijd op tafel kunnen zetten. Sommigen hebben ook moeite het huis warm te houden. In Deelwinkel Kledingmaatje staat de koffie en thee elke dag klaar. Elke woensdag om 12.30 uur is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een gratis warme maaltijd. Daarom mag het nu een warmtekamer genoemd worden.

De maaltijden worden verzorgd door werknemers van stichting Phusis. Aanmelden voor deze maaltijd kan in de Deelwinkel. Zaterdag om 12.00 uur sluit de aanmelding voor de maaltijd op de woensdag die daar op volgt. Financiering van de warmtekamer gebeurt deels door een subsidie van de gemeente en deels door sponsoring.

Deelwinkel Kledingmaatje aan de Brink 5 is een winkel waar voor een klein prijsje duurzaam kleding en schoenen gekocht kan worden. In de Deelwinkel is al een ruimte waar bezoekers warm kunnen zitten om een praatje te maken, een blad te lezen, een spelletje te doen of om huiswerk te maken. Elke woensdagmiddag is er een medewerker van Scala aanwezig waar bezoekers terecht kunnen met vragen over onder meer financiën of regels.