Carolina Verhoeven wordt hoofdredacteur van Odrie. Met deze programma's wil lokale omroep de toekomst in

Carolina Verhoeven. Archief Rens Hooyenga

Carolina Verhoeven uit Haulerwijk is de nieuwe hoofdredacteur van de lokale omroep Odrie.

Het was voor de omroep een wens om weer een hoofdredacteur binnen de gelederen te hebben die leiding geeft aan de kleine zestig vrijwilligers. Carolina Verhoeven houdt zich al 35 jaar bezig met culinaire geschiedenis. Het cultureel erfgoedgoedcentrum, de landskeuken en de Academie Culinaire Historie zijn onlosmakelijk met haar verbonden. Ze bezocht daarvoor veel landen en zette bedrijven in het kader van ontwikkelingen en tevens het MVO gebeuren op. Daarmee is ze onlangs gestopt.

Verhoeven meldde ze zich begin dit jaar bij Odrie om een helpende hand en een luisterend oor te bieden. In de afgelopen periode maakte zij meerdere malen kennis met de lokale omroep om zich te oriënteren. Ook woonde Verhoeven een aantal uitzendingen bij.

Verschillende hoofdredacteuren

Na de oprichting in december 1995 kende Odrie op ad-interim een aantal vrijwilligers die de omroep ontwikkelden en leiding gaven. Van een echt hoofdredacteurschap was in de beginfase geen sprake. Veel ging in gezamenlijk overleg met het dagelijks bestuur.

Hendrik Betten nam de veelomvattende functie wel aan en werd op 1 januari 1999 bij de Stichting Omroep Organisatie Ooststellingwerf (Odrie) de hoofdredactie van de omroep. Na acht en een half jaar legde hij die functie op eigen verzoek neer. Hans van Borselen werd in 2007 zijn opvolger. Na ruim drie jaar moest Odrie op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur. Een paar maanden daarna nam Rene Henkes het stokje over. Hij besloot na ruim anderhalf jaar te stoppen.

Hendrik Betten nam tot mei 2015 ad-interim de plaats van voorzitter van de programmastaf en hoofdredacteurschap weer in. Daarna lag de verantwoordelijkheid bij de eindredacteuren van de geledingen die de programmastaf vormden. Het bestuur had daarbij een adviserende functie. Een geschikte opvolger voor hoofdredacteurschap kon in de afgelopen zeven jaar niet worden gevonden.

Nieuwe programma’s

Medewerkers van Odrie zijn ingelicht over de toekomstplannen. Er is binnen de omroep behoefte aan een politiekprogramma en een uitbreiding van de informatie- en actualiteitenprogramma’s om meer lokaal nieuws en actualiteiten te kunnen brengen. Ook wil Odrie een jeugdprogramma opzetten. Daarvoor zijn presentatoren, redacteuren en vooral technici nodig. Er lopen gesprekken met drie mogelijke nieuwe programmatechnici.

Jongeren en verkiezingen

Een programma voor jongeren lijkt dichterbij te komen. De doelgroep, leerlingen van het Stellingwerf College, zijn momenteel actief om te proberen een jeugdprogramma bij Odrie, net als in het verleden, van de grond te krijgen. Verder timmert de lokale omroep aan de weg in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. In totaal zijn er vijf uitzendingen rond die verkiezingen.

Nieuws

Meest gelezen

menu