CDA is niet blij met locatie voor nieuwe pumptrackbaan in Oosterwolde

FOTO HENK VONDELING

FOTO HENK VONDELING

Het plan van wethouders Jelke Nijboer om de gewenste pumptrackbaan bij de skatebaan en dus de sportvelden in Oosterwolde te realiseren leidt tot kritische vragen van het CDA-fractie in Ooststellingwerf.

Een pumptrack is een verharde fietscrossbaan met bulten en bochten waarop je vaart maakt door een pompende beweging. Het idee van zo’n baan komt vanuit de jeugd van Oosterwolde. Die jeugd is juist heel kritisch op de plek van de skatebaan. Verscholen achter bosschages is er geen zicht op en daardoor is die baan een hangplek geworden met de nodige rommel als gevolg.

Juist daarom moest de pumptrackbaan van de gemeenteraad wel op een zichtlocatie. Marie van Tellingen van het CDA begrijpt de gekozen plek dan ook niet en wil alsnog uitleg van de wethouder. ,,Is er met de jeugd gesproken over deze locatie, zo ja wat vinden zij hiervan? Is de wethouder ervan overtuigd dat er echt geen andere locatie is?“

Uit de vragen valt op te maken dat het CDA de gekozen plek niet veilig genoeg vindt en dat er een voorkeur is om de pumptrackbaan ergens anders te bouwen. Daar moet de skatebaan dan ook naar toe verplaatst worden. Volgens wethouder Jelke Nijboer bleef na onderzoek alleen deze plek op het terrein van SV Oosterwolde over, zo zei hij half november tegen de gemeenteraad.