Bewoners Haerenkwartier lunchen samen

Kinderen maken bouwsels tijdens de buurtlunch op het Ketelhuisplein in het Haerenkwartier.

Kinderen maken bouwsels tijdens de buurtlunch op het Ketelhuisplein in het Haerenkwartier. Eigen foto

In ongedwongen sfeer genoten buurtbewoners van het Oosterwoldse Haerenkwartier zondag van een gezamenlijke lunch op het Ketelhuisplein. Deze ‘buurtlunch’ maakt deel uit van het project ‘De Haeren, een ketel vol verhalen’.


Oosterwolde - Vanaf Koningsdag, waarop de eerste ‘bellenblaasparade’ plaatsvond, wordt er gewerkt aan dit project. Samen met de werkgroep Ketelhuis organiseert stichting Kunstwerf verschillende activiteiten in de wijk waarbij contact wordt gezocht met oude en nieuwe bewoners van het Haerenkwartier.


Project ‘De Haeren, een ketel vol verhalen’

De wijk maakt een ingrijpende, totale vernieuwing door waarbij alle huizen worden afgebroken en vervangen door nieuwe. De verhalen van de bewoners worden in het project ‘De Haeren, een ketel vol verhalen’ verzameld door Willy Bergsma, kunstenaar uit Leeuwarden. Deze verhalen vormen als het ware de ‘ziel van het Haerenkwartier’ en zullen later ook zichtbaar gemaakt worden, bijvoorbeeld in de vorm van een kunstwerk. Maar het maken van een theatervoorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de buurtlunch, die zondag plaatsvond als onderdeel van het project, konden kinderen bovendien creatief aan de slag met allerlei materialen. De activiteit werd met een bellenblaasshow afgesloten.